החגים בפתח: מתכוני בשר שלא תשכחו | "במטבח של מירי"

    חיה ספיר 1 Comment on החגים בפתח: מתכוני בשר שלא תשכחו | "במטבח של מירי"

    ימי בין הזמנים הסתיימו, והחגים כבר ממש מעבר לפינה. מירי זורגר חזרה לתכנית "במטבח של מירי" עם שישה מתכונים למנות בשר עסיסיות לכבוד שבת, וגם לקראת החגים הקרבים | וגם, הטיפ שיקצר לכם את זמני הכנת האוכל, ויעשה לכם סדר בעבודה | המתכונים והתכנית המלאה

    11:21
    02.05.24
    אבי רבינא ואיתי גדסי No Comments on "צימאון גדול": מנהל ארגון הקירוב מספר על תופעה מרגשת

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בננת שריר בירקות שורש

    מצרכים:

    2 בננות שריר פרוסות  ליח בעובי אצבע וחצי

    2 כוסות קמח

    2 כפיות מלח

    מעט פלפל שחור

    לירקות:

    3 גזרים חתוכים לקוביות

    1 קולורבי חתוך לקוביות

    1 חב עלי סלרי קצוצים

    1 כפית מלח

    מעט פלפל שחור

    אופן ההכנה:

    את הקמח והתבלינים מערבבים בכלי וטובלים את הנתחים בקמח עד לציפוי מלא, בסיר שבו נבשל את התבשיל מטגנים את פרוסות השריר המצופות בקמח ותבלינים, מוצאים לצלחת, באותו הסיר מטגנים את  הירקות עד לקירמול קל, מוסיפים את הנתחים המטוגנים ומכסים במים או ציר עוף, מבשלים כ 3 שעות, מגישים עם פירה.


    כתף בשיני שום ובצל

    מנה זו אני מכינה בד"כ לחגים ואורחים חשובים… את המתכון הזה ניסיתי לראשונה כשהכנתי מסיבת יום הולדת לפרופסור מאוד מפורסם שלאחר האירוע נהינו משפחה…אנשים כ"כ מקסימים וטובים ואנחנו בקשר עד היום….

    מצרכים:

    1 נתח כתף

    1 ראש שום קלוף

    300 גר' בצלצלי שאלוט

    למרינדת ההשריה:

    1 כוס שמן זית

    2 כפות גרגירי חרדל

    1/2 כוס יין לבן

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 כפית כמון

    3-4 עלי דפנה

    אופן ההכנה:

    מרפדים תבנית בגודל המתאים לנתח בבצל ושיני שום, את מצרכי המרינדה מערבבים ומורחים את הנתח תוך כדי עיסוי, מחממים תנור ל 250 מעלות מניחים את הנתח מעל, הבצלים והשום ואד המרינדה שנותרה שופכים מעל, צולים את הנתח ללא כיסוי מכל צידיו, מכסים ואופים כ שעתים נוספות, מקררים פורסים ומחממים לפני ההגשה, לקראת סוף האפייה להוסיף 2 סלסילות פטריות ולאפות עוד חצי שעה.


    כתף אפויה במרינדה 

    מצרכים:

    1 נתח כתף במשקל של כ 1ץ5-2 ק"ג

    למרינדה:

    1/2 כוס דבש

    3 כפות רטב צילי

    6 שיני שום כתושות

    1/2 כוס חומץ בלסמי

    1/2 כוס שמן זית

    1/2 כוס יין לבן

    מלח 

    פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף פפריקה מעושנת

    1 גבעל טימין

    לריפוד התבנית

    4 בצלי שאלוט פרוסים

    אופן ההכנה:

    את מצרכי המרינדה יש לחמם קלות במחבת על אש נמוכה ורתיחה עדינה לצנן ולעסות את נתח הבקר ברוטב, להשרות לפחות ל 4 שעות כך שמדי פעם יש להפוך את הנתח במרינדה, לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית עם הבצלים ומעל להניח את הנתח ולשפוך את הרוטב הנותר, לאפות חצי שעה ללא כיסוי, להוסיף 6 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ולערבב עם הרוטב לכסות ולאפות שעה נוספת, להסיר את הכיסוי ולתת צליה של 10 ד' נוספות, להגיש חם.


    שרשראות אסדו באפיה איטית

    מצרכים:

    כ 2 קג שרשראות אסדו בטמפרטורת חדר
    1 1/2 כפיות מלח גס
    מעט פלפל שחור
    כ 1/3 כוס שמן
    לאפיה
    1 נייר אפיה
    נייר כסף

    אופן ההכנה:

    את האסדו מתבלים המלח פלפל ומעל מזלפים את השמן, מעסים כדי שכל הנתח יהיה מתובל ומשומן, עוטפים את הנתח בנייר אפיה וב3-4 שכבות של נייר כסף אוטמים היטב, מניחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפיה, אופים בתנור שחומם מראש ל 120 מעלו כ 8 שעות, מוציאים פותחים את העטיפה בזהירות, ואת המיצים שומרים לרוטב בהגשה.


    ספריבס בבישול ארוך עם קרמל פירות יער

    מצרכים:

    כ 2 ק"ג ספריבס חתוך לחתיכות של 8 ס"מ אורך

    1/3 כוס שמן קנולה

    3 בצלים קצוצים

    3-4 שיני שום

    מעט פלפלצ צילי טרי קצוץ

    200 גר' סוכר חום

    150 מ"ל חומץ

    200 גר' פירות יער קפואים מופשרים

    1/2 כוס רוטב סויה

    מים לכיסוי

    1/2 כוס שומשום קלוי

    אופן ההכנה:

    מחממים שמן בסיר סוטאז וסוגרים את הספריבס מכל הצדדים עד להזהבה שומרים בצד, מוסיפים אל הסיר את השום הבצל ופלפל צילי ואת כל התבלינים מטגנים קלות, ומוציאים אל הבשר, אל אותו הסיר מוסיפים סוכר ומערבבים נמרצות עד לקבלת קרמל בהיר , מוסיפים חומץ פירות יער ורוטב סויה ומערבבים לרתיחה, מוסיפים את הבשר שנסגר ואת הבצלים והשום שטוגנו ומעט מים לכיסוי  מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעתים מכוסה חלקית, מסירים את הכיסוי ומאדים נוזלים , להגשה מפזרים שומשום.


    נתח צלעות ברוטב ברביקיו

    מצרכים:

    1 נתח יפה של צלעות טלה

    לבישול:

    2 גזרים

    1 שורש סלרי

    1 שורש פטרוזליה

    4-5 עלי סלרי

    1 פלפל ירוק בהיר

    4-5 שיני שום

    2 בצלים

    לרוטב ברביקיו:

    6-7 בצלים פרוסים

    1 כוס קטשופ

    4 שיני שום כתושות

    1/2 כוס רוטב סויה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כפית פפריקה מעושנת

    מעט צילי טחון

    1 כוס אננס טחון

    1/2 כוס שומשום

    אופן ההכנה:

    את הנתח יש לבשל עם ירקות השורש כ 2 1/2, להוציא את הנתח ולהניח בתבנית מרופדת בבצלים, את מצרכי הרוטב יש לרבב לטעום ולתקן תיבול, למרוח את הרוטב על גבי הנתח מכל צדדיו , את שארית המרינדה לפזר על הבצלים, אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות אפיה של 3 שעות מכוסה, חשוב כל 20 ד' להפוך את הנתח להרטיב אותו עם הרוטב, הנתח נפרס מול האורחים או פרוס ומוגש עם הרוטב שנוצר.

    שבת שלום, ובתיאבון!

    האזינו לתכנית בקובץ MP3



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      לתגן עים שמן אחרי שטבלו בקמח או לגן בלי כלום